Розвиток аграрної техніки. Агро-роботи. Автономна сільскогосподарська техніка від New Holland

  • Розвиток аграрної техніки. Агро-роботи. Автономна сільскогосподарська техніка від New Holland
Розвиток аграрної техніки. Агро-роботи. У серпні 2016 року U.S. Farm Progress провела презентацію, присвячену темі розвитку та еволюції сільськогосподарської техніки. Головною новиною події стало те, що два найбільших бренди незабаром будуть готові до впровадження автономних тракторів.

У серпні 2016 року U.S. Farm Progress провела презентацію, присвячену темі розвитку та еволюції сільськогосподарської техніки.  Головною новиною події стало те, що два найбільших бренди незабаром будуть готові до впровадження автономних тракторів.

Під час презентації автоматизованого трактора моделі T8 Брет Ліберман (віце президент компанії New Holland) розповів: "Сільськогосподарська промисловість значно змінилася за останні 100 років. І помилково буде думати, що ми зберемося тут через 100 років, якщо не будемо продовжувати розвиватися". Його доповнив Джим Уокер (віце-президент Case IH): «Автономний транспорт ідеально відповідає сучасним тенденціям розвитку аграрного сектора».

Автономные трактора от Нью Холланд

Автономна технологія нових тракторів, створена в результаті спільних зусиль між CNH і Autonomous Solutions Inc., що базується в штаті Юта. Це не перший спільний проект цих компаній, раніше були розроблені аналогічні роботизовані машини для гірничодобувної галузі. Технікою можна управляти за допомогою планшета або ПК, отримуючи актуальну і детальну інформацію з кожного трактора в режимі онлайн.

Трактор можна запрограмувати на виконання низки завдань, які він може виконувати самостійно за допомогою попередньо встановлених карт, або ж за допомогою GPS навігації.

Використовуючи поєднання радара LiDAR (лазерів-вимірювачів дальності) і камери RGB, трактори здатні виявити широкий спектр перешкод. Якщо перешкоду виявлено, то трактор сигналізує, відправляючи повідомлення відповідальним особам, для подальшого усунення перешкоди або корекції заданого маршруту пересування.

CNH представила цю технологію влітку, а дилерам даний продукт буде доступний тільки через 3 роки. «Сьогодні на виставці ми хочемо почути нові ідеї від аграрних господарств. Що б вони зробили з трактором? », - каже Уокер. - «Що би вони вважали за краще поліпшити? Як вони бачать співпрацю і спільний розвиток?»

  Автономні трактори, ймовірно, змінять попит фермерів. Наприклад, фермеру, який в даний час використовує пару тракторів потужністю 600 к.с., з 80-футовою сівалкою, краще замінити їх на три автономних роботизованих з 400 к.с. та більше. Так як автоматизовані трактори можуть працювати практично безперервно, фермерам навіть не знадобиться зіставляти потужність за принципом один до одного.

Автономні трактора

 «Нестача робочих в секторі сільського господарства як і раніше є проблемою для наших клієнтів", - сказав Ліберман. - "Ми вважаємо, що ця тенденція буде продовжуватися, тому ми і хочемо розвиватися в напрямку автоматизації".

T8 NH здатний працювати або як звичайний трактор, або ж фермери можуть використовувати його в ланцюжку з іншими автономними тракторами, і ця технологія дійсно може надавати їм додатковий функціонал.

Це і є еволюція. Автоматизовані (автономні) системи в тракторах приведуть нас до нових вершин і етапів розвитку.

Джерело: http://www.grainews.ca/2016/12/06/rise-of-the-ag-robots/

Ми тут: