SPRAYTRONIС от BERTHOUD

  • SPRAYTRONIС от BERTHOUD
BERTHOUD представляє в Україні революційну систему обприскування SPRAYTRONIС

 

Більшість пропонованих сьогодні на ринку обприскувачів обладнані електронними системами контролю норми виливу при зміні швидкості. На практиці необхідно дотримуватися такого алгоритму: 1) потрібно визначити необхідну норму виливу Вашого препарату, 2) потрібно визначити середню швидкість руху по полю, 3) знаючи необхідну норму виливу і середню швидкість руху, необхідно визначити типорозмір форсунки. Кожен виробник розпилювачів по стандартам ISO пропонує таблицю, де вказує як поводиться потік кожної форсунки при зміні швидкості руху і тиску. У цій таблиці ми знаходимо потрібний нам розпилювач, спираючись на стандартне робочий тиск 3 атмосфери.

Наприклад, ми хочемо рухатися по полю зі швидкістю 14 км / год і працювати з нормою виливу 100 л / га. Для виконання такої обробки нам знадобитися коричнева форсунка № 03. Електронного контролера (комп'ютера) ми дали установку контролювати норму виливу 100 л / га. При зміні швидкості руху, контролер буде отримувати цю інформацію від датчика швидкості, і давати команду коригувати тиску: збільшення швидкості = збільшити тиск, зниження швидкості = зменшення тиску.

АЛЕ! Це можливо тільки у встановлених рамках можливостей однієї форсунки. Наш приклад наочно показує, що обрана форсунка буде підтримувати норму виливу 100 л / га в діапазоні зміни швидкості від 10 км / год до 18 км / ч, іншими словами в межах + -20% від заданої швидкості. Що відбувається за межами цих швидкісних обмежень?

До моменту набору швидкості 10 км / год - ми будемо спостерігати перелом ПРЕПАРАТУ, а понад 18 км / год - недоля. Перша проблема характерна для обробки країв полів, а також при об'їзді перешкод на поле (гідранти, стовпи, дерева) або при різкому зниженні швидкості з причин складнощів рельєфу. Друга проблема характерна для механізаторів в прагненні обробити більше гектар. А тепер давайте порахуємо - скільки таких ділянок поля, де необхідний діапазон швидкостей руху не витримується? - Саме на цих ділянках препарати вносяться неточно, що впливає на кінцевих результат: кількість і якість Вашого врожаю.

                Французький виробник техніки для захисту рослин BERTHOUD (Берту) пропонує вирішення цієї проблеми - нову систему обприскування SPRAYTRONIС. Ця система являє собою можливість управління кожної форсункою, яка знаходиться під контролем соленоїдного клапана, фактично контролює норму виливу за допомогою імпульсів. При використанні цієї системи внесення робочого розчину відбувається не суцільним потоком, а мікро-порціями. При цьому тиск в штанзі задається електронним контролером, воно фіксується, тобто підтримується на встановленому рівні постійно. Змінюється тільки величина порції, тобто час, поки форсунка залишається відкритою.

Ця система розширює швидкісний діапазон на 70%. Тепер при виборі форсунки ми можемо відштовхуватися від максимально можливої швидкості в поле. Наприклад, максимальна швидкість = 18 км / год. 18 км / год-70% = 5,4 км / год. Тоді діапазон робочих швидкостей для підтримки заданої норми виливу буде від 5,4 км / год до 18 км / год! І при цьому робота відбувається з однаковим тиском, а значить однаковим розміром краплі.

Можливість вибирати і фіксувати тиск дало ще одна перевага: керувати розміром краплі. Наприклад, в процесі роботи на полі ми відзначаємо зміною швидкості вітру, а значить - небезпеку знесення препарату та, як наслідок, втрати як самого препарату, так і загальної якості обробки. З системою BERTHOUD SPRAYTRONIС (Берту Спрайтронік) ми можемо управляти тиском, наприклад, знижувати його. Знижений тиск забезпечує обприскування великими краплями. Норма виливу при цьому залишається на заданому рівні, зміниться лише частота імпульсів.
 

Можливість управляти кожною форсункою забезпечила ще одну важливу перевагу. Фактично, кожна форсунка стає самостійною секцією обприскування, яку можна включати або відключати окремо, а значить - при обробці ділянок складної конфігурації (клини, дуги, ...), коли штанга обприскувача проходить такі ділянки поля з накладкою, ми можемо при перекритті відключатимуть цілу секцію обприскувача (довжиною 5-6 метрів як це було раніше), а кожну форсунку, тобто відрізки довжиною 50 см. Таким чином, ми суттєво скорочуємо кількість зон з подвійним внесенням препаратів, що відповідно, забезпечує економі ю самих препаратів, не пригнічує рослини подвійною дозою, і збільшує площу обробки за рахунок більшого захоплення складних ділянок.Итак, преимущества системы BERTHOUD SPRAYTRONIC:

1.    Збільшення можливостей 1 форсунки. Можливість внесення препаратів зі швидкісним діапазоном -70% від максимально можливого БЕЗ ЗМІНИ ФОРСУНОК.

2. Управління тиском = управлінням величиною краплі прямо в поле. Для мінімізації зносу не потрібні спеціальні форсунки або пристосування.

3. Управління потоком кожної форсунки. Пофорсуночное включення / відключення при перекриттях. Економія внесених препаратів, збільшення загальної площі обробки.

4. Бездоганна якість обприскування: рівномірне покриття всього поля однакової нормою виливу без перепадів, однаковим розміром краплі.

Олена Пельтек - представник BERTHOUD в Україні